Kajaanin Tila-autot Oy:n historiikki

 

Tarina alkaa vuodesta 1999 jolloin yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Jouni Haataja aloitti taksitoiminnan Kajaanissa yhdellä invataksilla. Heti alku ajoilta lähtien toiminta oli hyvin asiakaslähtöistä ja palveluhenkistä.

Asiakaskunta kasvoi hyvin nopeasti ja pian myös tarve laajentua huomattiin.

Koska taksiyrityksen laajeneminen oli tuolloin käytännöllisesti katsoen estetty tarveharkinta perustein, tuli ainoaksi vaihtoehdoksi laajentaa toimintaa linja-autopuolelle.

Vuosi 2004 oli yksi toiminnan virstanpylväs yrityksen historiassa, yritykselle tuli ensimmäinen joukkoliikenneauto ja samalla yritysmuoto muuttui osakeyhtiöksi.

Nimeksi osakeyhtiölle tuli Kajaanin Tila-autot Oy ja siitä alkoi kasvu kohti nykypäivää.

Tänä päivänä Kajaanin Tila-autot Oy on yksi Kainuun merkittävimmistä alan yrityksistä mitattuna laadulla, määrällä ja moniala osaamisella.

Tavanomaisesta poiketen yrityksellä on liikennelupia tavaraliikenteeseen, taksi-ja joukkoliikennelupien lisäksi. Yrityksellä on myös täydet matkanjärjestäjäoikeudet vakuuksien kera.

Kalustomäärä on n 30 yksikköä ja henkilöstöä miltei saman verran.

Lisäksi yrityksellä on omat varikkotilat Kajaanissa, jossa tehdään korjaamopalveluja myös ns monimerkkikorjaamona talon ulkopuolelle. Nykyaikaiset testaus/mittauslaitteet sekä osaava henkilökunta pitää huolen talon omasta kalustosta että myös asiakkaiden autoista.

2018 vuosi on toinen virstanpylväs. Taksiala vapautuu ja Kajaanin Tila-autot Oy lähtee omalla Airport Taxi sekä OmaTaxi konseptilla mukaan vapautuvaan kilpailuun. Taksien määrä kasvaa ja yrityksellä on oma tilausvälityskeskus.

Kajaanin Tila-autot Oy on sertifioitu Kauppalehden 2018 kasvaja yritykseksi.

Yritys panostaa laatuun ja toimintavarmuuteen entistä enemmän, myös henkilöstön kouluttaminen tulee jatkossa olemaan suuressa roolissa. Asiakaslähtöinen sekä palveluhenkinen asenne tulee jatkossakin olemaan mottomme.

Jouni Haataja omistaa edelleen yrityksen 100% ja koko Haatajan perhe on vahvasti mukana toiminnassa.

 

Tervetuloa meille palveltavaksi.